BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, October 18, 2009

TAHYUL?DOES OUR SOCIETY DOES SYNONYM WITH IT
kita ni terlalu tahyul ke?
pendapat anda?

Wednesday, October 14, 2009

Melihat kepada perspektif dan sudut pandang yang berbeza pada setiap orang dlam banyak perkara,saya kira ia juga menjadi sama apabila kta berbicara tentang debat.

Maksud saya debat akan dinilai dan dianggap berbeza mengikut latar belakang seseorang.Debat adalah satu seni,dan sebagaimana hasil seni yang lain ia juga tak lepas dari kritikan dan pujian.Untuk menilai sesuatu nilai kesenian ia,bergantung pada kemahiran dan kemampuan seseorang.

Mengapa debat itu seni?

Pada saya ia menggabungkan pelbagai kemahiran,tetapi bukan kemahiran itu yang menjadi aras tanda dan kayu ukur,namun,seni itu muncul dalam dua keadaan

1-proses mencapai kemahiran

2-implemantasi kemahiran

hasil gabungan kedua2 aspek inilah yang sebenarnya akan menghasilkan sni perdebatan.

Debat juga menggabungkan pelbagai seni kemahiran,contohnya,seni suara,gaya dan nadi perdebatan,seni berfikir serya banyak lagi kemahiran yang lain.

Dan saya secara peribadi menyatakan bahawa inilah perkara2 penting dlam soft skill yang amat dituntut oleh pasaran kerja sekarang

Monday, October 12, 2009

ISTIDRAJ

hmm,..

ape istidraj?
nikmat yang ALLAH berikan untuk melalaikan kita..
kenapa?
sebagai ujian n balasan..
bergantung pada tahap amalan


kepandaian
kekayaan
waktu lapang
n
segala2nya yang menyenangkan

buat kita terlupa


Thursday, October 8, 2009

pemimpin.....

Adalah bodoh bagi orang yang mengatakan sayang kepada pemimpin sekular ini, tapi terus menerus menyokong tindakannya. Cinta kepada mereka, tapi tidak habis membodek dan mengampu setiap masa. Sayang pada mereka, adalah menghentikan mereka dari terus melakukan kekufuran mereka yang menggantikan agama dengan sekular sebagai panduan pentadbiran negeri.